Maruderm
Mi az a Tejsav? A Tejsav előnyei a bőr számáraKozmetikai Összetevők

Mi az a Tejsav? A Tejsav előnyei a bőr számára

A tejsav a legnépszerűbb összetevők közé lépett a bőrápoló termékekben. Mint alfa-hidroxi sav (AHA), antioxidáns, hámlasztó és hidratáló tulajdonságaival egyetlen erőteljes összetevőben számos előnyt kínál a bőr számára.

Mi az a Tejsav?

A tejsav az AHA (Alfa-Hidroxi Sav) csoportba tartozik, amely számos jól ismert savat tartalmaz, amelyeket bőrápolásra használnak:

  • Glycolic Acid
  • Lactic Acid
  • Malic Acid
  • Mandelic Acid
  • Tartaric Acid
  • Citric Acid

Ezek a savak mindegyike egyedi előnyöket kínál, de a tejsav kiemelkedik a hámlasztó és hidratáló tulajdonságainak kombinációjával.

Tejsav Koncentrációk

A tejsav koncentrációja a termékekben a tervezett felhasználástól függően változik:

  • Otthoni használatra szánt termékek: 10%-nál kisebb tejsav koncentrációt tartalmaznak, amelyek alkalmasak a rendszeres bőrápolási rutinokhoz.
  • Professzionális használatra szánt termékek: 10-15% tejsav koncentrációt tartalmaznak, amelyeket bőrápolási szakemberek klinikai környezetben való használatra terveztek.

A Tejsav Előnyei a Bőrön

A tejsav rendszeres használata számos előnyt nyújt a bőr számára:

  • A bőr textúrájának és tónusának javítása: A tejsav gyengéden hámlasztja a bőr felszínét, simább és egyenletesebb arcbőrt eredményezve.
  • A bőr feszességének növelése: A kollagéntermelés elősegítésével a tejsav segít javítani a bőr rugalmasságát és feszességét az idő múlásával.
  • Sötét foltok csökkentése: Hatékonyan célozza meg a hiperpigmentációt és a sötét foltokat, segítve a bőrtónus világosabbá és egyenletesebbé tételében.
  • Finom vonalak simítása: A tejsavval végzett rendszeres hámlasztás segít minimalizálni a finom vonalak és ráncok megjelenését.
  • Pórusok megnyitása és tisztítása: A tejsav segít eltömíteni a pórusokat az elhalt hámsejtek és a felesleges olaj feloldásával, amelyek pattanásokhoz vezethetnek.